Disciplines fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het hou- dings- en bewegingsapparaat. Met andere woorden klachten aan de spieren, pezen, banden en gewrichten.

De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, spanning, een ongeluk, of als gevolg van veroudering. Met behulp een fysiotherapeut kunnen de klachten gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden.

De fysiotherapeut kijkt daarbij niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt tevens waardoor de klacht ontstaat. Ook bekijkt de fysiotherapeut of u andere lichamelijke problemen heeft die toe te schrijven zijn aan de klacht. Aan de hand van de uitkomsten wordt samen met u een behandelplan opgesteld, een prognose gegeven en een afspraak voor een behandeling gemaakt.

Mocht het zo zijn dat u beter geholpen kunt worden door een fysiotherapeut met een specialisme, dan zal hij u naar die collega verwijzen en een overdracht doen. Zo werken wij bij Fysio Fitness Visscher


Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie bij de behandeling van sportblessures streven wij ernaar, u zo snel mogelijk weer in beweging te krijgen, eventueel met een aangepast trainingsprogramma. Daarnaast helpen wij sporters op ieder niveau om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren.


Revalidatie

Revalidatie is een medische term die herstel betekent, of letterlijk weer valide worden na een ongeval of medische ingreep zoals een operatie. Het revalidatieproces kan behoorlijk ingewikkeld zijn, en zowel lichamelijke als psychische aspecten omvatten. De wensen en mogelijkheden van de patiënt zijn de basis voor het behandelplan. Stap voor stap en in goede samenwerking werken patiënt en behandelaars aan verbeteringen in het functioneren. Bij Fysio Fitness Visscher werken de verschillende disciplines nauw met elkaar samen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u de meest optimale behandeling met het best passende nazorg- en revalidatietraject krijgt.


Dry needling

Dry needling is een efficiënte behandelmethode van myofasciale problematiek met pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoint is spieren. Triggerpoints zijn drukgevoelige plaatsen/verhardingen in de spieren die vervolgens niet meer ontspannen. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies en pijnklachten veroorzaken. De behandeling valt in Nederland onder de reguliere zorg van de musculaire therapeut.


COPD

COPD met fysiotherapie voor COPD, in combinatie met een op uw lijf afgestemd trainingsprogramma voor het optimaliseren van uw conditie, streven wij ernaar uw COPD-gerelateerde klachten zo dragelijk mogelijk te maken.


Manuele therapie

Manuele therapie het doel van deze therapie is zowel het herstellen of verminderen van de functiestoornissen en de pijn als ook het verbeteren van de vaardigheden in de dagelijkse activiteiten,het werk en in de sport. De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om de gewrichten beter te laten functioneren en de houding en bewegingen te verbeteren. Dit worden mobilisaties genoemd eventueel aangevuld met gedoseerde impulstechnieken oftewel manipulaties.

Wanneer naar een manueel therapeut?

Wanneer een gewricht slecht kan bewegen, of als dit pijnlijk is, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

-hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
-nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
-lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
-hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
-duizeligheid bij het bewegen van de nek;
-kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
-heupklachten.


Medische fitness

Medische fitness is fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. In onze oefenzaal trainen wij in kleine groepen van maximaal acht personen. Hierdoor is er letterlijk en figuurlijk veel ruimte voor persoonlijke begeleiding met veel aandacht voor individuele klachten en beperkingen.


Medical Taping Concept

Medical Taping Concept is een van oorsprong Aziatische tapemethode, die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar tevens de spierfunctie, de bloed- en lymfcirculatie stimuleert en ondersteund.

Wanneer Medical Taping?

-(Na)behandeling van blessures
-Verminderen van klachten door vloeistofstuwing zoals oedeem en bloeduitstorting
-Houdingscorrectie
-Bestrijding van (spannings)hoofdpijn en zenuwpijn door beinvloeding van het zenuwstelsel
-Het gunstig beinvloeden van organen zoals bij maagklachten

Het voordeel van deze manier van tapen is dat het effect van de behandeling langer duurt dan een halfuur bij uw fysiotherapeut. Het genezingsproces wordt continu ondersteund. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen en zwemmen, onstaat een unieke 24-uurs behandeling.


Mulligen Concept

Mulligen concept een veilige, pijnvrije en effectieve manier van mobiliseren.


Thuiszorg-Fysiotherapie

Thuiszorg-Fysiotherapie de thuiszorgfysiotherapeut houdt zich bezig met fysiotherapie bij de cliënten thuis, die stoornissen en beperkingen vertonen waardoor het thuisfunctioneren onder druk komt te staan.