Groepsles Kickboxen Kids

NIEUW bij Fysio Fitness Visscher!! TEAM BONTE GROENEKAN

Kickboxen voor kinderen.
Zelfvertrouwen, weerbaarheid, samen spelen, vaardigheden ontwikkelen!

Vanaf dinsdag 5 juni starten de lessen.
Wie: vanaf 7 jaar
Wanneer: iedere dinsdag 17.00-18.00 uur en iedere zaterdag 10.00-11.00 uur
Prijs: 10 rittenkaart € 50,- (* gezinskaart met korting)

Persoonlijke ontwikkeling door kickboxen en goede begeleiding.

Recentelijk onderzoek wijst uit dat vechtsporten voor kinderen goed zijn! Het NIVM melde via Twitter over het onderzoek wat is gedaan bij Kickboxing Arnhem naar de effecten van kickboxen op jongeren.

Risicogedrag verminderend

Het onderzoek wijst onder andere uit dat het risicogedrag bij jongeren verminderd, immers leert men op een vechtsport hoe het is om met gepast geweld om te gaan. En zal dit in de praktijk niet tot nauwelijks worden toegepast door de jongeren die een vechtsport beoefenen.

Balans tussen mentaliteit en fysiek

De onderzochte jongeren gaven aan meer in balans te zijn en meer zelf vertrouwen te hebben gekregen door het beoefenen van het kickboxen. Ook de ouders bespeurden een positieve wending in het gedrag van hun kinderen, en dat in slechts een aantal weken na de start.

Kickboxen de ultieme uitlaatklep maar ook vormend

Energie en agressie als dat op een verkeerde manier geventileerd wordt kan dat desastreuze gevolgen hebben, zeker onder jongeren. Niet alleen gaven de jongeren aan dat zij het kickboksen niet alleen als uitlaatklep zien maar ook dat zij meer discipline hebben op andere vlakken. Want op de sportschool moet je op tijd komen anders geen deelname aan de les.

Sterk lichaam creëert een sterke geest

De oefeningen en trainingen doen bijdragen aan de opbouw van lichaam en geest, uit het onderzoek blijkt dat de onderzochte jongeren aan dat de intensiviteit van de trainingen hen niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk vormt.

De moeite waard

Het is echt de moeite waard om het gehele onderzoek eens te lezen, zeker als ouder die een kind op een vechtsport wil doen, maar ook voor sportschoolhouders een hart onder de riem. Klik hier om het gehele onderzoek te lezen.